Aan de slag met Plesk Control Center Print

• Plesk, webapplicatie
  • 0

Plesk is een webapplicatie voor het beheren van websiteconfiguraties. Met Plesk biedt een webhosting-aanbieder zijn klanten een webinterface om ze in staat te stellen hun website(s) naar wens te configureren en te beheren. Dit omvat niet alleen de configuratie van de webserver zelf, maar ook de bijbehorende diensten, zoals e-mailaccountsMySQL- en PostgreSQL-databases. Ook ondersteunt het Apache Tomcat (voor webapplicaties in Java), ColdFusion-server, en in het verleden ook Counter Strike- en Battlefield 1942-spelservers.

Plesk is in 2001 ontwikkeld door het bedrijf Plesk, Inc. (hoofdkantoor in Herndon (Virginia), softwareontwikkeling in Novosibirsk); in 2003 werd het gekocht door SWSoft, dat zich in 2008 Parallels noemde en Plesk in december 2015 verkocht aan Ingram Micro, dat in februari 2016 werd gekocht door het Chinese Tianjin Tianhai Investment, onderdeel van de HNA Group, eigenaar van Hainan Airlines.

Om u bij Plesk aan te melden opent u uw browser en geeft u

https://<your domain name or the server IP address>:8443

op in de adresbalk. De aanmeldpagina van Plesk zal nu worden geopend.

Voor meer informatie zie de Plesk documentation, opent u uw browser en geeft u